Rekenwonder

We beginnen heel voorzichtig en gaan proberen een programma te schrijven dat aan een gebruiker twee getallen vraagt en vervolgens het product van die getallen uitrekent en op het scherm print. Als volgt dus:

Wat is het eerste getal? 16
Wat is het tweede getal? 4
64

Wat is het eerste getal? 27
Wat is het tweede getal? 5
135

Specificatie

Maak een bestand rekenwonder.py en implementeer een programma dat de gebruiker vraagt om twee gehele getallen, waarna het product van de getallen met print op het scherm wordt getoond.

Probleemanalyse

Dit programma voldoet aan het cliché van een standaard computerprogramma: het heeft invoer, berekeningen, en uitvoer. Probeer die drie onderdelen ook terug te laten komen in je code!

Hints

  • Je kunt dit programma schrijven met alleen de Python-onderdelen die je tot nu toe hebt geleerd!

  • Maak gebruik van de input-functie en gebruik int() om de invoer van de gebruiker om te zetten van een string naar een integer, zodat je de berekening kunt uitvoeren.

Testen

Loop eerst je eigen programma na: werkt dit voor alle normale invoer? Start het programma door het volgende in te tikken in de terminal:

python rekenwonder.py

Probeer dan de voorbeelden bovenaan de opgave uit. Lijkt alles te werken, dan is het tijd om checkpy erbij te pakken. Testen gaat net zo als bij hello, alleen roep je nu de test voor rekenwonder aan. Zo dus:

checkpy rekenwonder

Zie je unhappy smileys, en kom je er niet uit wat er fout gaat? Vraag om hulp!